Een huis kopen. Werk voor specialisten


U wilt een huis kopen in Groot Amsterdam of Zuid Kennemerland dat binnen uw budget past en aan uw woonwensen voldoet. Dan is het verstandig om een aankoopspecialist van Mooijekind Vleut in te schakelen.

Waarom een aankoopmakelaar? Omdat uw eigen makelaar in úw belang optreedt, in tegenstelling tot de verkoopmakelaar van de wederpartij. Uw makelaar beoordeelt de woning op alle belangrijke bouwkundige en juridische aspecten. Voor u betekent dit extra veiligheid, zekerheid en een hoge mate van risicobeperking.

Uw makelaar onderhandelt voor uDaarnaast is uw eigen makelaar een meester in onderhandelen. Door het onderste uit de kan te halen, verdient hij zichzelf voor u terug! Daarnaast neemt uw makelaar u veel werk en zorgen uit handen. Voor u betekent dit tijd en gemak. Aankooptrajecten waarbij een aankoopmakelaar is betrokken, worden bovendien vaak sneller afgerond.

Uw makelaar kent de markt (van vandaag en morgen)

En ten slotte: uw aankoopmakelaar kent alle woningen. Dus ook die ene fantastische woning die overmorgen op de markt komt. De kans is bovendien groot dat hij uw droomhuis al eens van binnen heeft gezien. Als ervaren taxateur kan hij een realistisch beeld schetsen van plus- en minpunten en weet hij wat het huis waard is. 

Wat doen wij voor u? 

Onze aankoopmakelaar kan u begeleiden vanaf de intake en zoekopdracht tot aan de overdracht bij de notaris. Maar ook als u zelf al een geschikt huis heeft gevonden, bijvoorbeeld via Funda, maakt onze aankoopmakelaar het verschil. Wij werken met heldere tarieven, die gebaseerd zijn op de resultaten die wij voor u boeken!

Totale aankoopbegeleiding
In het geval van totale aankoopbegeleiding beginnen we met een uitgebreid intakegesprek, bij u thuis of op ons kantoor. Wij geven u een realistisch woonadvies met bijbehorend financieel plaatje, gratis verzorgd door de Hypotheekshop. Daarna zetten we een zoekopdracht uit. Vervolgens doorzoeken wij dagelijks voor u het actuele woningaanbod. Elke ochtend sturen wij u de relevante zoekresultaten, zodat u als eerste op de hoogte bent van het nieuwste aanbod.  

Gedeeltelijke aankoopbegeleiding
Heeft u al een woning op het oog, dan begint onze dienstverlening bij de volgende stap: het plannen en begeleiden van bezichtigingen. We onderzoeken en beoordelen alle belangrijke (bouwkundige en juridische) aspecten van het huis. Indien nodig doen we een bouwtechnische keuring. Wilt u met een bepaald huis verder, dan gaan we stevig voor u onderhandelen. 

Zodra overeenstemming is bereikt met de verkoper, zetten we de volgende fase in gang. Wij controleren de koopovereenkomst en nemen deze met u door op kantoor. Wij begeleiden u in het financieringstraject en helpen bij de selectie van de notaris. We controleren de leveringsakte, de nota van afrekening en andere documenten en nemen die met u door. Vlak voor de overdracht inspecteren we de woning nog een keer en nemen de meterstanden op. Tenslotte begeleiden we de eigendomsoverdracht bij de notaris. Als u daarna nog advies of hulp nodig heeft, staan wij natuurlijk voor u klaar.

Een vaste contactpersoon

Bij ons heeft u een vaste aankoopmakelaar, ondersteund door een vaste medewerker binnendienst. Zij kennen uw dossier en u kunt hen altijd direct (mobiel) bellen. Mooijekind Vleut Makelaars is zes dagen in de week bereikbaar van 09:00 tot 21:00 uur. U kunt dus ook in de avonduren en op zaterdag met ons afspreken voor een bezichtiging of een aankoopgesprek. Wij nemen de tijd voor u. 

Uitproberen?

Wilt u een eerste indruk krijgen van onze toegevoegde waarde? We selecteren graag een aantal woningen om die vrijblijvend aan u te laten zien. 

Neem contact op