Een juiste taxatie. Van grote waarde. 


Een taxatie geeft u zekerheid over de waarde van uw (huidige of toekomstige) huis. Voor uzelf, omdat u wilt weten wat het waard is. Of voor de financier, die wil weten welk risico hij loopt. Onze taxateurs leveren duidelijkheid aan zowel particuliere als professionele opdrachtgevers.


Als u een financiële transactie wilt aangaan waarbij uw huis een hoofdrol speelt, dan moet het huis worden getaxeerd. Een gecertificeerde taxateur van Mooijekind Vleut maakt voor u een officiële, onafhankelijke en goed onderbouwde inschatting van de waarde van het huis, gebaseerd op relevante data. Soms is een taxatie verplicht volgens de wet. Meestal is het een eis van de partij die risico loopt, zoals een bank, financier of verzekeraar. Een taxatie is in elk geval nodig:  
  • Bij aan- en verkoop
  • Bij het aangaan van een hypotheeklening
  • Als u Nationale Hypotheek Garantie aanvraagt
  • Als u in beroep gaat tegen uw WOZ-beschikking

Waardebepaling


Er zijn ook situaties te bedenken waarbij een taxatie niet verplicht is, maar wel handig. In dat geval kunt u bij ons terecht voor een zogenoemde waardebepaling. Bijvoorbeeld als u uw oudedagvoorziening aan het plannen bent. Bij scheiding of een overlijden. Als u wilt nagaan of de aankoopprijs van uw nieuwe woning klopt. Als u nadenkt over een verbouwing en wilt weten welke waardevermeerdering dat brengt. Of gewoon als u zich afvraagt wat uw huis zou opbrengen als u het nu zou verkopen. In alle gevallen staan onze gecertificeerde taxateurs voor u klaar. Informeer gerust naar onze tarieven! 

Keurmerk, kennis en ervaring


Mooijekind Vleut Makelaars heeft het keurmerk van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Al onze taxateurs voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Daarbij hebben we jarenlange ervaring en een grondige kennis van de markt in Haarlem en omstreken. We kennen de bodemgesteldheid, milieuverordeningen, de waarde van alle locaties. We meten de woning op volgens de officiële NEN-norm. En we leveren snel: twee dagen na het taxatiebezoek heeft u het officiële taxatierapport in huis, opgesteld volgens de richtlijnen van alle erkende bankinstellingen. Ook voor bedrijfsonroerend goed: wij zijn TMI-gecertificeerd en voeren taxaties van bedrijfsonroerend goed uit. Kijk voor meer informatie op Mooijekind Vleut Bedrijfsmakelaars.

Neem contact op